Industria videochat-ului este adesea criticata sau chiar banuita de foarte multa lume ca fiind ilegala! Nimic mai gresit, este perfect legala si reglementata prin legea 196/2003 privind prevenirea si combaterea pornografiei, completata de legea 496/2004.!
Stiu, vei spune ca toate studiourile spun asta, ca daca era legal nu mai vedeai descinderi si actiuni ale politiei la diverse studiouri atat in Bucuresti cat si in restul tarii.
Tocmai pentru ca nu vrem sa te mintim, iti spunem ca ceea ce tu ai vazut erau de ordin fiscal, adica nu activitatea de videochat este ilegala, ci faptul ca nici studiourile cat nici modelele nu plateau taxe catre statul roman pentru sumele incasate din prestarea acestei activitati! (Se numeste evaziune fiscala si este pedepsita atat contraventional cat si penal)
Ca si model de videochat, vei incheia cu firma noastra un contract de „artist-interpret” care respecta legislatia in vigoare si in care vor fi trecute foarte clar drepturile si obligatiile fiecarei parti implicate. Tu vei primi un exemplar imediat dupa semnare. Toate taxele tale iti vor fi platite de catre studio iar tu poti vedea lucrul acesta oricand doresti.
Sfat! Incearca sa fii atenta la studiourile de videochat care iti emit carduri din strainatate (mai ales Payoneer si Paxum). Acestea nu sunt societati comerciale, care activeaza in zona videochatului legal, caci nu platesc impozite si te pun pe tine in situatia de a face evaziune fiscala pentru ele.
 
Meniu